Zet even je inwendige Jambers-stem op voor de eerste alinea. Dit is Daikoku PA. Overdags is het een normale rustplaats voor vrachtwagenchauffers net naast Yokohama, Japan. Maar ‘s avonds transformeert het in een van de meest fascinerende plekken van de autowereld.

De automeeting op Daikoku PA is groter, wilder en diverser dan je durft te dromen. Een Lamborghini Aventador en een Ferrari F430 Scuderia glippen bijna ongezien aan je voorbij omdat een vierschijfs-RX-7 je aandacht opeist. Of een Rolls-Royce Phantom met de 2JZ-motor uit een Supra. Daarnaast staat een Renault Twingo die vanuit Frankrijk is komen rijden. En zonder aux-kabel voor zijn iPod, zelfs.

Alles staat netjes gegroepeerd; alle MX-5’jes bij elkaar, alle Impreza’s en ga zo door. Groeit een groepje te hard? Dan wordt er geschoven om de boel netjes te houden. Achterin zien we lowriders springen en verderop zien we de vetkuiven van de Bōsōzoku-rijders. De politie rijdt rond om de boel binnen de perken te houden. Wat een bijzondere wereld.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)