We voelen ons een beetje Jason Bourne. Na weken heen en weer gestuurd te worden van de ene contactpersoon naar de andere, en links en rechts lobbyen, hebben we nu eindelijk toegang gekregen tot de grootste privé supercar-collectie van Bahrein. Eerst kregen we een locatie doorgestuurd, waar we moesten wachten op de volgende coördinaten. Vervolgens wachtten we af tot we het bericht binnenkregen. Het had ons niks verbaasd als het zichzelf vernietigde in 3… 2… 1.

De natte droom van elke autoliefhebber

Het geheimzinnige gedrag van de eigenaar van deze collectie is echter volkomen begrijpelijk. Iedereen met 100 miljoen euro aan supercars in zijn garage zou zo voorzichtig zijn. We mogen zelfs zijn naam niet noemen. Oké; zijn auto’s, zijn regels. Maar genoeg daarover. Wij zijn zo blij als een kind in een snoepwinkel tussen al dit supercar-geweld. En als je zo de foto’s hebt bekeken, begrijp je waarom.

Te veel supercars om op te noemen

We wenden onze blik naar het hoofdgedeelte van zijn garage. Terwijl we tussen een erehaag van bolides lopen, gieren de verschillende emoties door ons lichaam: een mengelmoes van extreme jaloezie en pure, ongenuanceerde, vreugde. Aan het einde van de ruimte vind je op een draaiplateau de absolute favoriet van de eigenaar; een McLaren F1, chassisnummer 6. Hij kocht hem ooit van een Japanse verzamelaar, die had er drie staan.

Ernaast staat een P1, ook nummer 6, en dan een chronologische opstelling van Ferrari-hypercars. Lees maar mee: LaFerrari, Enzo, F50, F40, 288 GTO en een 599 GTO. Jij hebt al extreem veel geluk als je er ooit één kunt rijden. Deze mysterieuze verschijning heeft ze allemaal in zijn garage.

Verbijstering alom

Daar tegenover staat het echt unieke spul, voor zover je dit nog niet genoeg vond. Een Porsche 918 Spyder en dan een 911 GT1 Straßenversion (een van slechts twee exemplaren op aarde, hij kreeg er laatst een bod van 21 miljoen euro voor). Dan zien we nog een Maserati MC12, een Mercedes-AMG CLK GTR en lijken zelfs de gloednieuwe Chiron en Hermes Veyron die er ook staan, ineens zo bijzonder niet meer. Wat deze plek wel niet met je doet. Deze man heeft letterlijk álles, van een Countach tot een 911 2.7 RS, en zelfs een McLaren Senna ontbreekt niet in zijn collectie.

En dit is nog niet eens de helft van wat er staat. Klik maar snel verder voor een sfeerimpressie van deze imposante collectie. Als je je trouwens afvraagt hoe hij de tijd vindt om in al deze auto’s te rijden, het hebben van een privé-circuit naast je huis helpt enorm!

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 6 november 2018 geschreven:

    Dat privé circuit heeft die eigenaar waarschijnlijk hard nodig, want op de openbare weg zal het wel zeer moeilijk zijn om daar snel te rijden (zo is het in Dubai in ieder geval, zoals ik zelf zag).

    Reageer
  • Haye Mellema heeft op 6 november 2018 geschreven:

    Ik wil later rijk worden mama.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie