Vorig jaar werd ie op de autoshow van Los Angeles voor het eerst vertoond: de Youabian Puma, een giganormeuze cabrio van zes meter lang en meer dan twee meter breed, aangedreven door de dik 500 pk sterke V8 uit de vorige Corvette Z06.

Onlangs werd de auto gespot in de buurt van (let wel: niet óp) het Concours d'Elegance in Pebble Beach, en nu heeft het brein achter dit fabeltastische geval, een plastisch chirurg uit Los Angeles genaamd Kami Youabian die zeven jaar aan de auto werkte, een video gemaakt van zijn creatie. Dit is iets wat je echt even moet zien. Mocht je je ooit afgevraagd hebben hoe het er uitziet als een lange homp glasvezel op 20-inch velgen en 44-inch banden (ja, ze lijken kleiner – zo groot is de rest van de auto dus) over een zonnige Californische highway rolt, dan is hier je antwoord.

De Puma is gebouwd op een chassis van staal en aluminium en schijnt in 5,9 seconden van 0 naar 96 km/u te kunnen denderen. Hij heeft een zestraps automaat, achterwielaandrijving en een heus klapdak. Hij schijnt op de snelweg niet meer dan 10,7 l/100 km te verbruiken. Bestel je er eentje voor de bescheiden prijs van $1,1 miljoen, dan mag je 18 tot 24 maanden wachten terwijl je Puma speciaal voor jou wordt samengesteld.

De vraag blijft: waarom is deze auto, die zo ongegeneerd hard over het concept 'smaak' heenwalst dat het stiekem weer leuk wordt, überhaupt bedacht? Het antwoord: om anders te zijn dan alle andere auto's. Gefeliciteerd, Youabian. Dat is gelukt.

 


Advertentie

Reacties

Advertentie