Is het je gelukt om op de lijst te komen voor de nieuwe Prodrive P25 van meer dan 600.000 euro en ben je bang dat hordes rallyfans zullen komen kijken? Welnu, een bedrijf genaamd Oppidum belooft nu ‘een nieuw concept van ondergrondse woningen’, inclusief de veiligste garage die je ooit zult zien. Of waarschijnlijk nooit zult zien – want dat is wel de bedoeling.

Blijkbaar zal elk bouwsel van Oppidum verborgen zijn onder het ‘bestaande landgoed’ van een klant. De bunker biedt bescherming van NAVO-kwaliteit. Niet alleen handig tegen parkeerdeuken, maar bijvoorbeeld ook bloeddorstige zombies of andere overlevenden die naarstig op zoek zijn naar onderdak en eten. Hadden ze zelf maar een bunker moeten bouwen.

Meer dan alleen een garage

Blijkbaar kunnen kopers kiezen uit zaken als een kunstgalerie, vergaderzalen, slaapkamers, een binnentuin en een spa. We zouden echter gewoon voor de autostalling gaan. Wat is een betere plek om een ​​Peugeot 205 GTI neer te zetten? Zet er ook maar een oude Toyota Starlet neer, als je zeker wilt weten dat je een auto hebt die met jou het einde van de wereld moet overleven.

De veiligste garage ter wereld is zelfvoorzienend

Oppidum is het Latijnse woord voor een versterkte nederzetting, maar ergens vinden wij het ook wel klinken als opulent. De bunker is helemaal zelfvoorzienend en in de standaardspecificatie 1.000 vierkante meter groot. Mocht je echt moeten onderduiken, adviseren wij een stukje in te ruimen voor een indoor-kartbaan. We adviseren dan wel elektrische karts.

Het garagegedeelte heet toepasselijk Parc Fermé en de ingang zit uiteraard verstopt. Een stuk van het gazon komt hydraulisch omhoog om de inrit te onthullen. Hoe James Bond wil je het hebben? Andere ingangen zijn afgesloten met twee sets op maat gemaakte explosie bestendigde deuren die blijkbaar worden geopend door ‘een multi-biometrische lezer die tegelijkertijd gezicht, iris, handpalm en vingerafdrukken scant’. Al zin in het einde van de wereld?

Reacties

  • Guido Gilissen heeft op 1 juli 2022 geschreven:

    Dit zou echt de meest veilige garage ter wereld zijn als de parkingplaatsen individueel beschermd zouden worden met brandwerende schotten tussen de wagens. Als er één in de fik gaat, moeten die brandwerende schotten (géén eilandbewoners, nee) automatisch uit de grond of uit het plafond komen om de overige wagens te beschermen. Ik veronderstel wel dat er een sprinklerinstallatie voorzien werd …

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)