Het nieuwste album van R&B-artiest The Weeknd is net twee weken uit en schiet op alle ranglijsten naar de eerste plek. Als je bankrekening eruitziet als een telefoonnummer (dus niet 112) kun je best wat leuks in je garage zetten. Dat heeft de artiest die zijn gezicht niet kon voelen dan ook gedaan. En het is niet een auto die je zou verwachten.

In zijn nieuwste clip van het nummer Starboy rijdt hij een uitstekende McLaren P1. Geen slecht begin. Daarnaast schijnt hij een Mercedes G-klasse, Lamborghini Aventador en een Bentley Continental te rijden. Die laatste twee zie je ook kort voorbijkomen in zijn nieuwste clip. Allemaal puike vervoersmiddelen voor de beginnende autobewonderaar met veel poen, maar het straalt nog geen passie uit.

Pas als je een auto rijdt die je moet koesteren en liefhebben, mag je jezelf een echte autoliefhebber noemen. Een auto waar je regelmatig om zeurt of koppijn van krijgt, maar waar je toch van houdt. The Weeknd plaatste gisteren de onderstaande foto op Instagram van een tweede generatie Mazda RX-7 (FC). Waarom zou je met geld als water ervoor kiezen om in een 30 jaar oude auto te rijden met legendarisch onbetrouwbare techniek? Omdat 9.000 toeren per minuut, hemels geluid en achterwielaandrijving zonder bemoeisystemen. Dan neem je al het gezeur met de wankeltechniek voor lief. Dit exemplaar is zelfs aangepakt met dikke velgen en een fikse verlaging.

Is het Japanse wankelmonster écht van The Weeknd? Weet hij überhaupt waarmee hij op de foto staat? Geen idee. Wij hopen er in ieder geval meer van te zien. Wellicht in zijn volgende clip?

A photo posted by The Weeknd (@theweeknd) on

?

A post shared by The Weeknd (@theweeknd) on

hotboxing the RX-7

A post shared by BRTHR (@_brthr_) on

Foto: The Weeknd – Starboy ft. Daft Punk

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear