De Italiaanse carabinieri, chauvinistisch als ze zijn, kiest voor de Peugeot 308 GTi. Oh, wacht. Ach, het komt dan niet van eigen bodem, maar het is altijd beter dan een Mercedes B-klasse.

En het Italiaanse politiepak staat de Peugeot 308 GTi toch best lekker. En de agressieve neus is er wel eentje om voor te stoppen. Alleen de 19-inch velgen met lage banden zijn wellicht wat kwetsbaar voor de vele stoepranden die Rome rijk is. Met 270 pk uit een 1,6-liter turbomotor moet een boefje in een Alfa Romeo (of Smart) tot stoppen dwingen geen enkel probleem zijn. In 6 seconden rond sprint de Franse hatch naar 100 km/u en de topsnelheid ligt op 250 km/u.

Tussen de stoelen plaatst Peugeot twee zaklampen ter zelfverdediging. Als het onguur verdacht wordt van het opblazen van Alderaan of het vermoorden van Han Solo, ligt er achterin een kort lichtzwaard. Of zit de première van Star Wars nog te vers in het geheugen? Overigens kocht de carabinieri vorig jaar ook een rits Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’s. Hebben de agenten wat meer afwisseling. Maakt het werk leuker.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)