Met stip een van de lekkerste auto’s van de afgelopen eeuw is natuurlijk de Cobra, die door Shelby naar de eeuwige roem werd gekatapulteerd en door iedere beunhaas veelvuldig werd (en wordt) nagebouwd met motoren met honderden pk’s, een carrosserie uit een badkuip en gordels van touw. Nu heeft een Duits bedrijf het Britse AC – het merk dat de auto oorspronkelijk bedacht – nieuw leven ingeblazen. Daarmee is het nu weer mogelijk om een nieuwe, échte Cobra te kopen.

In Genève toont het 110 jaar oude merk de Mark VI, die er als coupé en als roadster komt. De auto’s worden geproduceerd in Duitsland, Groot-Brittannië en (onder de naam Iconic AC) in de VS. Ze hebben standaard de 437 pk sterke V8 uit de Chevrolet Corvette aan boord. Met een gewicht van 990 kilo betekent dat een sprint van 0 naar 100 in 3,9 seconden. Optioneel kun je ook kiezen voor het supercharged monster uit de Corvette ZR1 met maar liefst 647 pk, waarmee je in 3,3 seconden de 100 km/u aantikt. Een laag gewicht en gestoord veel power dus: een Cobra zoals ie moet zijn.

De vanafprijs die genoemd wordt is 109.000 euro, maar we gaan er niet van uit dat onze fijne belastingen daar al bij zitten. Kortom, een nieuwe Cobra kopen wordt geen goedkoop grapje, maar onder de vele liefhebbers die de auto wereldwijd kent, zijn vast een aantal mensen die dat niets uitmaakt.

Reacties