Jaguar houdt maar niet op met het vieren van haar 75e verjaardag. Kwamen ze eerder al met de XKR 75, in Parijs laten ze nu een concept zien met de naam C-X75. Inderdaad, ter ere van…

Is het de nieuwe XJ220? Misschien wel; hij ziet er in ieder geval net zo, eh, apart uit. Het mag geen verrassing zijn dat deze auto de nodige elektromeuk aan boord heeft, zoals een behoorlijk sterke zoemmotor op elk wiel en flink wat batterijen. Het totale vermogen van deze apparaten komt op niet minder dan 780 pk! Dat zuipt aardig wat stroom, dus zijn er ook twee kleine gasturbines (!) aan boord om de boel weer bij te laden. De actieradius: 900 km op een 60-liter tank.

Gaat dat hard? Natuurlijk: de top is 330 km/u, en van 0 naar 100 gaat de C-X75 in 3,4 seconden. Als dat weinig lijkt voor de hoeveelheid pk’s, kijk dan eens naar de volgende cijfers: van 0 naar 160 km/u in 5,5 seconden, en van 0 naar 300 in 15,7 seconden.

Of we de C-X75 daadwerkelijk op de weg zullen tegenkomen, valt nog te bezien. In ieder geval zullen toekomstige Jags sterk leunen op het ontwerp, en wie weet ook wel op de techniek.

Een paar videootjes dan maar?

Reacties

Meer van TopGear