Jannarelly kondigde aan het begin van dit jaar de Design-1 aan. Onze eerste reactie: meh. Maar de ontwerper ging stug door en heeft het eerste exemplaar gebouwd. We zaten fout. Heel fout. En wat zijn we blij dat we fout zaten. De Jannarelly Design-1 is prachtig.

De grootste inspiratiebron voor Anthony Jannarelly is de Ferrari Testa Rossa uit 1957. Giet er een Cobra-sausje overheen en misschien zelfs een beetje Ford GT, en dan is daar de Jannarelly Design-1. Bij de naam was de inspiratie op.

De specificaties zijn fijn. Hij weegt 710 kilo en maakt gebruik van een 3,5-liter Nissan met 300 pk. Die V6-motor ligt in het midden, is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en drijft de achterwielen aan. In vier seconden zit de Design-1 vanuit stilstand op 100 km/u. Hij topt bij 220 km/u. De retrobody is van glasvezel of koolstofvezel, jij mag kiezen.

Jannarelly geeft je de kans om helemaal los te gaan met accessoires en onderdelen. Denk aan een hogere voorruit, een airscoop of een gigantische sideskirt. Zelfs de volledige achterkant is aanpasbaar. Een instappertje kost in Amerika omgerekend net geen 50.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)