Elke autoniche, hoe illuster dan ook, vindt in Japan wel een liefhebber. Maar wat gebeurt er als iemand geen tijd meer heeft voor zijn straatlegale NASCAR? Of zijn Alpina? En wat als de reparaties voor een race- of driftauto te duur worden? Dan komen ze op dit Japanse autokerkhof terecht. Veel van deze begeerlijke auto’s staan hier al meer dan vijftien jaar. Het is een treurig beeld. Zo’n 200 bijzondere en minder bijzondere auto’s staan hier op hun roestige dood te wachten. Al deze auto’s komen van één Japanse garage die al meer dan 50 jaar in bedrijf is. Enkele zijn projecten die te ver onderaan de ‘to do’-lijst stonden, andere zijn donorauto’s en weer andere zijn voorraadauto’s die al iets te lang op een nieuw baasje wachten. Het is geen gebrek aan liefde. Het ontbreekt de garage gewoon aan tijd. De eigenaar heeft de gewoonte om eigenaardige zaken te verzamelen; Amerikaanse musclecars, JDM-raceauto’s, talloze Alpina-specials, kei-supercars en alles daartussenin, allemaal met hun eigen bijzondere verhaal. Zo hier en daar staat een auto gelukkig ‘gewoon geparkeerd’, zoals een prachtig gerestaureerde Alpina. Die Honda NSX ziet er ook prima uit. Ooit had de eigenaar waarschijnlijk alle intentie om de auto’s op te knappen of te gebruiken. We pikken er een paar voor je uit.

Straatlegale NASCAR

Neem bijvoorbeeld die NASCAR-auto, daar op dat dak, met nummer 17. Het is niet zomaar een showmodel zonder motor of aandrijflijn dat werd gekocht op eBay om ergens neer te zetten en klanten te trekken. Nee, hij is afkomstig uit de VS (natuurlijk) en is door een geobsedeerde Japanner geïmporteerd. Hij wilde er een straatlegale auto van maken, en dat is hem nog gelukt ook. Hij verkocht de auto uiteindelijk aan iemand die hem in zijn etalage zette. De huidige eigenaar kocht hem zo’n tien jaar geleden.

Zet de bloemetjes buiten

Als je dacht dat jouw interieur er slecht uitzag met alle snoepverpakkingen, oude blikjes frisdrank en kartonnen bekerhouders van de McDonalds, dan heb je het mis. Kijk maar eens naar foto 4. Een auto-interieur kan blijkbaar ook prima doorgaan voor een apocalyptische tentoonstelling van de Floriade. Dat rijtje Honda’s met VTEC-motoren? Helaas, die werken allemaal niet meer.

Dit kan er best mee door, toch?

Het plastic op deze Supra zal niet roesten, maar voor de 2JZ-motor ziet het er niet goed uit. Kom over zes jaar terug en deze Supra zal bedekt zijn met mos en worden overwoekerd door planten. Als allerlaatste foto in deze morbide galerij plaatsten we iets leuks om je op te vrolijken: een Autozam AZ-1. Iedereen zegt ‘ahhh’. En dit is meteen het bewijs dat deze garage niet alleen roestig spul heeft. Fan van dit soort macabere autovondsten? Check ook het Nissan Skyline-kerkhof in Japan, of de 3.000 verfomfaaide BMW’s en Mini’s in Canada.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear