Elk jaar wordt er een auto-evenement gehouden dat je als autoliefhebber echt moet kennen. We hebben het natuurlijk over het fantastische retrospektakel dat bekend staat als Goodwood Revival. Het driedaagse festival is een eerbetoon aan de meest geweldige races van de jaren veertig, vijftig en zestig. Als Nederlander of Belg nog prima te bezoeken, maar wat als je in Japan woont? Dan ten eerste onze complimenten voor je Nederlandse taalvaardigheid. En ten tweede: dan kun je naar het Tsukuba, voor het jaarlijkse evenement van de Japanese Classic Car Association.

Het is vergelijkbaar met Goodwood Revival, maar met een Japanse twist. De auto’s die eraan meedoen zijn ook vooral (maar zéker niet uitsluitend) van Japanse merken. Maar ze zijn net zo geweldig, opwindend en competitief als de auto’s die je bij Revival tegenkomt. Het kabaal en de sensatie van de Japanse Goodwood Revival staan zeker gelijk aan die van het originele festival.

De Japanse Goodwood Revival vindt plaats op een bekend circuit

Voor degenen die opgroeiden met ongezonde hoeveelheden Gran Turismo en Best Motoring, is het Tsukuba Circuit geen onbekende. Het korte, maar erg technische circuit was de gastheer van een hoop verschillende langeafstandsraces. Zoals je zult zien, zijn er genoeg JDM-sterren die het opnemen tegen de tofste Europese retroracers. Als je graag auto’s ziet van vóór het elektrische tijdperk, dan kun je het best alvast een vliegticket boeken.

De Japanse Goodwood Revival brengt de gaafste auto’s uit de jaren zestig, zeventig en tachtig terug. Bijvoorbeeld prachtige Toyota Sports 800’s, die de strijd aangaan met BMW Touringcars en Kenmeri en Hakosuka Skyline’s met externe oliekoelers. Ouderwetse Formule-auto’s met open wielen en ongelofelijke Shakotan-raceauto’s van Toyota, Nissan en Mazda. Elke auto wordt met veel aandacht en precisie gepresenteerd, zoals je kunt verwachten van Japan. Van elk model zijn er een hoop geweldige verschillende versies.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)