Je onrechtmatig voordoen als politieagent is in Nederland, en zowat overal ter wereld, bij wet verboden. Vandaar ook het woord ‘onrechtmatig’. Je Audi A6 of Mercedes B-klasse uitdossen met de oranje en blauwe striping, mag dus niet. Dus waarom mag je dan wel je grijze busje in de berm parkeren? Is dat niet minimaal zo strafbaar?

Iedereen met een vlotte en dynamische rijstijl weet dat een busje in de berm (of in de buurt van de weg) zeer regelmatig vergezeld wordt door een salaris-verorberende driepoot. Dikwijls zijn het Volkswagen Transporters met een verhoogd dak, in de kleuren donkergrijs, lichtgrijs of groen. Soms een Vivaro. Maar de afloop is zo goed als altijd naar.

Schrikreactie

Dus, als een rijdend Pavlov-experiment ga jij op de rem als je de flitsende camper ziet staan. Gelukkig reed je niet te hard en hield iedereen achter je genoeg afstand, dus is er niets aan de hand – maar de spanning kost je dan direct een jaar van je leven. Och, arme rikketik. En voor niets, want het busje bleek niet eens een flitser te zijn.

Onderzoeksresultaten zijn er (nog) niet, maar het vermoeden bestaat (onder ten minste één redactielid van TopGear) dat het na het drinken van koffie (volgens onderzoek deze week dodelijk, volgende week onbekend), zitten (want dat is het nieuwe roken) en op je telefoon kijken vóór het slapen gaan, de grootste oorzaak is van stress, hartritmestoornissen en dood onder automobilisten.

Dus, voor de veiligheid van het verkeer achter je en de gezondheid van elke automobilist, moet er een parkeerverbod komen voor alle busjes die géén politie zijn met flitsapparatuur. Laten we het zekere voor het onzekere nemen en alle busjes, ongeacht kleur of merk, een parkeerverbod van tenminste 50 meter van elke N- of A-weg geven. Áls je dan moet schrikken van een flitsdiender, dan weet je tenminste zeker dat het niet voor niets is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)