Nog even, en dan verschijnt de nieuwe Patriot bij de Nederlandse Jeep-dealers in de showroom. In het weekend van 1 en 2 september kunnen zandbakavonturiers hun ogen uitkijken.

Het is een Jeep, en dus heeft hij vierwielaandrijving. Maar om nu te zeggen dat de Patriot de avontuurlijkste auto in zijn klasse is – zoals de importeur beweert – gaat ons net een stapje te ver. Daarvoor oogt de Jeep simpelweg te weinig als een echte terreinauto. En we zijn erg benieuwd hoe je het er op een steile helling vanaf brengt als je kiest voor de 170 pk sterke 2,4 liter benzinemotor. Die heeft er ongetwijfeld nog een hele toer aan om de boel naar boven te sleuren. En de 2,0 liter diesel lijkt met zijn vermogen van 140 pk eveneens een leven op de snelweg beschoren. Schakelen doe je met een handgeschakelde zesbak, maar voor het gemak kun je ook kiezen voor een CVT-automaat. De twee leverbare motoren zijn overigens dezelfde die Jeep ook voor de Compass levert. De Patriot wordt naast die Compass dan ook als tweede compacte model aan het oeuvre van Jeep toegevoegd.

Over de uitrusting zul je in de Patriot weinig te klagen hebben. De Patriot Sport staat met een prijskaartje van 29.320 euro bovenaan de lijst, en beschikt al over 17-inch velgen, vier airbags en airconditioning. In de beste traditie van Jeep is er ook weer een Limited uitvoering, die als extra onder meer leren bekleding, cruise control, mistlampen en getinte achterruiten heeft. Met de benzinemotor onder de kap kost de Patriot in Limited-trim 32.035 euro, de 2.0 CRD Limited staat voor 35.690 euro op de prijslijst.

Reacties

Meer van TopGear