Zeker voor onze jonge lezers is Led Zeppelin niet direct een bandnaam die warme herinneringen oproept. Mannen met veel te veel haar, die in een ver verleden grote stadions over de hele wereld platspeelden met nummers als Stairway to Heaven en Whole Lotta Love.

Zoals wel meer bands uit het verleden komen de inmiddels bejaarde heren nog één keer samen om hun kunstje te doen. Die happening vindt aanstaande maandag plaats in het O2-stadion in Londen, dat net als vroeger stijf is uitverkocht. En dat terwijl sommige mensen tot wel 1.500 euro voor hun kaartje hebben betaald.

We horen je al denken: wat heeft dit in vredesnaam met auto’s te maken? Welnu, ter ere van het eenmalige concert komt in Engeland een speciale editie van de Jeep Patriot op de markt. In een oplage van maar liefst zeven exemplaren! Als dat niet exclusief is… De Led Zeppelin Patriot is te herkennen aan de bestickering die op de zijkant is aangebracht, waarin je de nog altijd enorme pruiken van de bandleden kunt herkennen.

Het gaat in dit geval om de Patriot 2.0 CRD Sport, met airco, cruise control, leren bekleding in twee kleuren en extra getint glas. Zodat je de mensen kunt doen geloven dat niemand minder dan Robert Plant of Jimmy Paige zelf achter het stuur zit. Over de prijs hoeven we het in dit geval niet te hebben. De zeven exemplaren zullen allicht hun weg vinden naar zeven grijzige of lichtkalende autoliefhebbers met een muzieksmaak die sinds de jaren ’70 niet meer is veranderd. Want wie een van de Patriots koopt, krijgt namelijk ook twee VIP-kaarten voor het concert. En wie wil dat nou niet?

Reacties

Meer van TopGear