Jeep grijpt de SEMA autoshow in Las Vegas aan om twee nieuwe concepten op basis van de Wrangler te introduceren. Hoewel deze introductie nog tot oktober op zich laat wachten, hebben we nu al foto’s gekregen.

Daarop zien we in de eerste plaats de Jeep Wrangler JT Concept, een ruige zandkleurige pick-up met verwijderbare hardtop. Deze auto is vooral bedoeld voor echt zwaar terrein, reden waarom de wielophanging met vijf centimeter is verhoogd, terwijl de velgen zijn voorzien van extra brede BF Goodrich terreinbanden. Als je desondanks toch vast komt te zitten, heb je op de voorbumper altijd nog de beschikking over een zware lier.

De vierdeurs Wrangler Ultimate is iets meer op luxe gericht, al staat ook deze wat hoger op zijn 18-inch wielen. De carrosserie van dit concept is uitgevoerd in een speciale antracietlak, terwijl voor het interieur gebruik wordt gemaakt van een combinatie van stof en nappaleer. Verder zit de Wrangler Ultimate vol met chromen details, die voor de verandering niet eens zo heel smakeloos zijn. Het lijkt erop dat Jeep zijn huiswerk goed heeft gedaan.

Reacties

Meer van TopGear