Banken keren geen declaraties van parkeerboetes uit van het bouwdepot, helaas. Alhoewel, als je voor 10,8 miljoen euro aan het verbouwen bent, maken dergelijke bedragen ook niet veel uit. Jeff Bezos, de eigenaar van Amazon en momenteel de rijkste man op aarde, liet een huis renoveren dat hij voor zo’n 20 miljoen euro kocht in 2016. Het probleem was alleen: er was zelden genoeg parkeerplek voor de aannemers.

Dus de aannemers plempten hun auto’s neer op parkeerplaatsen van buren, op plekken waar het verboden was om te parkeren of ze blokkeerden oversteekplaatsen of trottoirs. Bij elkaar verzamelden de aannemers 564 parkeerboetes, zo meldt WUSA9. Het totaalbedrag zou neerkomen op 16.840 dollar. De drukste maand was in april 2018, in die maand schreven ambtenaren 93 boetes uit aan de bouwvakkers.

Het huis van Jeff Bezos staat in de Kalorama-wijk in Washington D.C., hier wonen bijvoorbeeld ook Obama en Ivanka Trump. Het optrekje van 2.500 vierkante meter was ooit het textielmuseum en is het grootste huis in de toch al niet zo bescheiden buurt. De aannemers zullen ook niet de minste zijn, en als je gaat rekenen zul je waarschijnlijk concluderen dat de gewonnen tijd groter is dan de betaalde parkeerboetes.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear