Volgens de lijst van populairste namen van de Sociale Verzekeringsbank kregen vorig jaar 39 jongetjes de naam ‘Bentley’ van hun ouders. En dat is veel. Ter vergelijking: daarmee haalt de autonaam populaire namen in als Michiel (25x), Jaap (26x) en Jordy (36x). De meisjesnaam Mercedes is minder populair onder nieuwe ouders en verschijnt niet op de lijst. Dit jaar moet een naam meer dan 25 keer gekozen zijn voordat ie op de lijst komt te staan.

Bwoah, Max en Senna

Pareltjes als Chiron, Veyron, Diablo, Chevy en noem maar op ontbreken dus helaas. Voor de populairste jongensnaam kijken we even naar Kimi Räikkönen: Noah. 635 keer vernoemden ouders hun kindje naar het favoriete woord van Kimi. De naam Max werd 437 keer gekozen. De naam Senna verscheen 35 keer op het geboortecertificaat. Oh, en er waren ook nog 77 Louis-baby’s.

Eleanor, Ferrari en Lotus

Gone in 60 Seconds-fans waren ook flink aan het werpen vorig jaar: Eleanor kwam 34 keer voor als meisjesnaam. Net zoveel als de naam Enzo, hopelijk vernoemd naar de vader van Ferrari. Nederland telt bovendien sinds vorig jaar 35 extra Rovers en zelfs de (Dacia) Logan was erg populair: 139 jongetjes. 27 meisjes kregen de naam Lotus en er zijn 243 Elise’s bij gekomen. Fos (Festival of Speed) werd 33 keer geboren. Lexus-liefhebbers noemden hun dochters 90 keer Lexi of Lexie. En er werden 35 Giulia’s geboren.

Suggesties voor volgend jaar

Wil je graag je kind naar een auto vernoemen? Denk dan voor je eerstgeboren kindje eens aan ‘Project One’. En vul voor de gein als bloedgroep ‘Type R’ in. En doe eens origineel: noem je kind niet Damian, maar (Dodge) Demon. Of Super Veloce. Of als je je kind (nu al) haat: Active Tourer. Of als je heel genderneutraal wilt zijn, vernoem je je hem of haar naar een hybride: LC500h. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)