Een afrit missen, het overkomt de besten zo nu en dan. Gelukkig kun je altijd de navigatie de schuld geven of zeggen ‘dat het niet duidelijk was’. Helaas zit er dan niets anders op dan doorrijden naar de volgende afrit om daar te keren. Of vanaf daar een stuk binnendoor te rijden naar de bestemming. In China pakken ze het anders aan.

In de provincie Guizhou hebben ze een keerlus gebouwd op de snelweg. Rij je verkeerd, dan neem je daar een afslag om de andere kant op te gaan. We weten niet exact hoeveel kilometer er daar tussen de afritten zit, maar blijkbaar genoeg om de aanleg van zo’n grote bocht te rechtvaardigen. Het scheelt foutrijders vast een hoop tijd.

De maximumsnelheid in de keerlus op de snelweg is 40 km/u. Als je ziet hoe ver het naar beneden is, is het raadzaam om niet met een te idiote snelheid er doorheen te sturen. Om diezelfde reden noemen we het ook maar geen driftlus, we willen jullie niet op de verkeerde ideeën brengen.

Keerlus op de snelweg in China

Reacties

 • Ralph heeft op 5 mei 2021 geschreven:

  Ik denk dat hier iets anders aan de hand is.
  Waarom zou je zoiets bouwen ?
  Hier is mij verklaring, Er is een grote stad verder op,
  Er was geen mogelijkheid om de afrit daar te bouwen,
  Dus laten ze het verkeer door rijden en omkeren,
  Om de stad toch te bereiken.

  Reageer
 • Dennis heeft op 5 mei 2021 geschreven:

  De andere keerlus; Mogelijk dat sommige daar dan nooit meer uitkomen…

  Reageer
 • Henry heeft op 5 mei 2021 geschreven:

  Geniaal bedacht maar waar is de andere keerlus als je van de andere kant aan komt rijden. Of wonen de sufferds die fout rijden maar in 1 aanvoerrichting?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear