Veel jonge bestuurders maakten de eerste kilometers in de auto van hun vader. Misschien zelfs een keertje zonder toestemming. Zonder toestemming én na een drankje is al helemaal zwaar onverstandig. Maar als je dan ook nog eens een blauw zwaailicht in de auto plaatst, dan vraag je om problemen.

Agenten in Amsterdam zien in de nacht een Audi zonder politiestrepen met zwaailichten rijden. Daar kijken ze niet van op, want er rijden weleens vaker collega’s langs in onopvallende politieauto’s. Het gekke is alleen dat het zwaailicht achter de voorruit zit, wat normaal niet het geval is. De Audi-rijder komt met hoge snelheid langs de dienstauto, maar verandert dan plots zijn rijstijl.

De echte politie vindt het maar raar en zet de Audi met zwaailichten aan de kant. De Audi blijkt niet van de politie; er zit een beginnend bestuurder achter het stuur die zelf een blauw zwaailicht op het dashboard heeft gezet. Daarbij blijkt dat de aspirant-agent ook nog eens te veel gedronken heeft. Maar liefst 6,5 keer te veel zelfs.

De jongeman is zijn rijbewijs kwijt, én het blauwe zwaailicht. En waarschijnlijk zwaait er thuis ook nog wat, want de Audi blijkt van zijn vader te zijn. De bestuurder is zeker vijf maanden zijn rijbewijs kwijt. Ook moet hij een aantal boetes betalen en gaat hij verplicht een cursus volgen bij het CBR.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear