Zijn de losse naalden in je auto het bewijs dat je afgelopen weekend een kerstboom in de auto vervoerd hebt? Klik dan maar even weg. Ja echt, toe maar. Onwetendheid is namelijk een zegen. Net als je nooit moet zoeken op Google naar de hoeveelheid beestjes die in je matras leven (nu ga je het toch doen, hè?). Het is namelijk zo dat er tot wel 25.000 insecten in een kerstboom kunnen wonen, dat bleek uit onderzoek van de Universiteit van Bergen in Noorwegen. Spinnen, springstaarten, stofluizen, wantsen, kevers en zelfs teken kunnen meekomen met de verhuizing.

Zeker als je jouw boom gelijk bij de gaard koopt, komt hij waarschijnlijk vers van het land en heb je de grootste kans op beestjes. Als de boom al een tijdje in de winkel stond, zal een deel van de beestjes al vertrokken zijn. Spinnen zullen waarschijnlijk ook al een eigen stekje hebben kunnen kopen, want er is veel vraag naar webdesigners. In de meeste gevallen zul je niet 25.000 verstekelingen mee naar huis nemen, maar een flinke spin in je auto, kan al voor een hoop gedoe zorgen.

Kerstboom niet ín de auto vervoeren maar erop

Niet alle auto’s zullen de mogelijkheid hebben, maar je kunt altijd kijken of je de boom niet beter op je auto kunt binden. Of doe een aanhanger achter je auto om de boom te vervoeren. Een bijkomend voordeel is dat je dan de kans hebt dat de beestjes en insecten uit de boom waaien tijdens het rijden. Ook heb je dan geen naalden in je auto – al ruiken die wel aangenaam. Zet na het vervoeren je boom voor de zekerheid ook even een nachtje in de garage. Eerder bewees John Hennessey al dat een kerstboom, mits goed bevestigd, blijft zitten tot snelheden tegen de 300 km/u.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie