In Nederland hebben we onze zaakjes qua verkeerbeheer meestal aardig op orde. De toestand op de weg wordt nauwlettend in de gaten gehouden, files worden vrijwel gelijk geregistreerd, als je stil komt te staan, komt iemand je wegslepen en rijbanen worden afgesloten als het nodig is. Maar ironisch genoeg is deze geordendheid juist de reden dat het vanochtend verkeerd liep.

Vanochtend was tijdens de spits de Ketheltunnel (inderdaad, niet hierboven afgebeeld op de foto) op de A4 dicht. Met de tunnel was er weinig aan de hand, maar de tunneloperator was ziek. Normaal geen probleem, maar laat het net zo zijn dat zijn vervanger ook ziek was. Als er niemand is om toezicht te houden op de tunnel, dan gooit Rijkswaterstaat de boel dicht. De tunnel ging rond 9:00 uur weer open.

‘Als er niemand in de verkeerscentrale is om toezicht te houden en ook snel af te sluiten als er een ongeval gebeurt, betekent het dat we de tunnel dicht moeten doen’, zegt Rijkswaterstaat tegen de NOS. Een ongeluk in een tunnel, zeker als er daarbij sprake is van brand, kan voor een hoop ellende zorgen. Als er dan niemand paraat staat om het verkeer in banen te leiden of de tunnel af te sluiten, kan het voor hulpdiensten lastig zijn om ter plaatse te komen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear