Met twee kinderen ben je nog heel vrij in je autokeuze. Als je de kinderwagen op het dak meeneemt, kun je zelfs de eerste jaren een Porsche 911 als gezinsauto gebruiken. Voor zevenkoppige gezinnen bestaan er wat SUV’s, maar wat als je er veel te laat achterkomt dat anticonceptie niet jouw ding is? In bepaalde landen levert Kia deze Grand Carnival met maar liefst vier zitrijen en elf zitplaatsen.

In Thailand is deze Carnival zelfs de enige auto die Kia verkoopt. Hij kost daar omgerekend net geen 50.000 euro, wat geen slechte deal is. De auto is net geen 2 meter breed en is met een lengte van 5,15 meter zelfs 3 centimeter korter dan een BMW X7. Qua formaat zou deze MPV nog best op de Nederlandse wegen passen.

Hoe stap je achter in de Kia Grand Carnival?

De achterste zitrij is misschien wat lastig te bereiken voor volwassenen die met hun voornaam begroet worden bij restaurant De Gouden Bogen. Gezien de beenruimte achterin is de rij sowieso meer voor de jongste telgen uit het gezin. De centrale stoelen van de twee middelste zitrijen kunnen neergeklapt worden en gekanteld naar de zijkant om zo een kleine doorgang naar achteren te maken.

Mocht je door de jaren heen wat kids kwijtraken in de Småland (we kunnen ons voorstellen dat je wat minder voorzichtig bent als je wat reservekinderen hebt), dan kan de achterbank helemaal plat worden opgevouwen voor wat extra bagageruimte. Met de vier zitrijen omhoog blijft er weinig kofferbak over, dus een dakkoffer is geen slechte investering.

Kun je hem in Nederland krijgen?

Steeds minder merken bieden in Nederland een MPV aan, dus verwacht ook niet dat deze Kia Grand Carnival naar Nederland komt. Dat de middelste stoelen geen hoofdsteun hebben, is volgens het SWOV wettelijk geen probleem, maar misschien niet wenselijk. Wil je een grote MPV, dan zijn er wat slimme ondernemers die Toyota Sienna’s met acht zitplaatsen importeren naar Nederland.

Advertentie

Reacties

  • Joshua heeft op 11 augustus 2023 geschreven:

    Misschien de reden van niet leverbaar omdat je met een gewone rijbewijs B hier niks aan hebt?
    Rijbewijs B is vervoer tot 8 personen, uzelf niet mee gerekend.
    Voor meer moet je een code op je rijbewijs erbij halen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie