Kia smijt wat schetsen onze kant op van een conceptcar die ze 'racy en uitdagend' noemen. Het lijkt ons vooral een toevoeging aan het mini-SUV-segment, oftewel het terrein van de Nissan Juke en de Opel Mokka, en tevens de sterkst groeiende klasse van het moment.

Het voordeel van iets kleins en hoogs maken is natuurlijk dat je er een lekker gedrongen, opgekropt, vechtlustig uiterlijk aan kunt geven. Dat is precies wat Kia's Peter Schreyer hier heeft gedaan. De bekende tiger nose, een happige voorbumper, dikke wielkasten; deze nog naamloze conceptcar ziet er uit alsof ie elk moment grommend in je broekspijp kan gaan hangen.

Over de techniek vertelt Kia nog niets – dat komt pas als we in de buurt komen van de onthulling, in maart op de autosalon van Genève. Wat ons betreft mogen ze er een supercharged V6 of iets dergelijks in leggen, en aangezien conceptcars niks van doen hebben met CO2-gerelateerde belastingen of bijtelling, zou dat best eens kunnen. Kom op Kia, pak die Nissan Juke-R! Apport!

Reacties

Meer van TopGear