(advertorial)

Weinig merken hebben de laatste jaren zo’n stormachtige ontwikkeling doorgemaakt als Kia. Van een ambitieuze fabrikant die vooral betaalbare auto’s voor een breed publiek wilde maken, is het in een onvoorstelbaar tempo uitgegroeid tot een van de bestverkochte merken ter wereld. Waarmee de lat alleen maar hoger komt te liggen. Een prima auto voor een prima prijs maken, is niet voldoende meer. En dus is Kia volop bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Als de nieuwe EV6 één ding duidelijk maakt: alle hoge verwachtingen worden waargemaakt en zelfs ruimschoots overtroffen. Er is een volledig nieuw platform ontworpen, dat voor het eerst in de historie van het merk puur bedoeld is voor elektrische auto’s. En er is een compleet nieuwe designfilosofie ontwikkeld, die de nieuwe richting van het merk kracht bijzet. Zo hoef je niet alleen te lezen, maar kun je ook in één oogopslag zien dat hier iets baanbrekends aan de hand is.

Sportief, elegant, stoer en comfortabel

Ze noemen die nieuwe designrichting ‘Opposites United’ – treffend, want de EV6 laat zien dat eigenschappen als sportief, elegant, stoer en comfortabel wel degelijk kunnen samengaan. Daarnaast ligt de focus bij de EV6 op innovatie en hi-tech die altijd in dienst staat van de bestuurder. Twee kristalheldere, licht gebogen schermen bieden alle informatie die je nodig hebt. Een hoogstandje is het head-up display, dat navigatie-aanwijzingen zo in de voorruit projecteert dat het lijkt alsof ze op de weg vóór je staan. Ook indrukwekkend is de ultrasnelle 800V-laadcapaciteit, die ervoor zorgt dat je in amper 4,5 minuten 100 kilometer bereik kunt bijladen. In achttien minuutjes zit ie alweer voor 80 procent vol!

De nieuwe Kia EV6 komt in vier variaties, er past er altijd wel een bij jou. De ‘standaard’ EV6 is al voorzien van geavanceerde navigatie, 19”-wielen, dual zone climate control en stoelverwarming. Hij beschikt over een 125 kW / 169 pk sterke elektromotor en heeft een bereik tot 400 kilometer.

De EV Plus voert alles een stap verder. Zijn motor levert 168 kW / 229 pk en heeft een grote accu van 77,4 kWh. Daarmee heb je meer dan 510 kilometer actieradius (volgens WLTP). Hij beschikt standaard over bekleding van vegan leder en een 14 speakers tellend audiosysteem, van de gerenommeerde specialist Meridian. De Plus heeft zelfs de mogelijkheid andere apparaten of auto’s bij te laden. Er is ook een versie met vierwielaandrijving, die beschikt over 239 kW / 325 pk!

De sportieve Kia EV6 GT-Line

De derde variant is de sportieve EV6 GT-Line. Deze biedt alles wat de Plus heeft, maar voegt daar bijvoorbeeld een glazen schuif/kanteldak, matrix LED-koplampen en dat fraaie head-up display aan toe. De kers op de taart is de EV6 GT (foto), die eind volgend jaar leverbaar wordt. Die levert prestaties waar menig sportwagen in een hoekje van gaat zitten huilen: hij spuit in een luttele 3,5 seconden naar 100 km/u. Dit dankzij twee elektromotoren die samen 430 kW / 584 pk leveren. Om al deze power te controleren beschikt de EV6 GT over vierwielaandrijving, performance remmen, een elektronisch instelbaar onderstel en een elektronisch sperdifferentieel.

Alles wat Kia van auto’s weet, is in de EV6 terug te vinden. Toch blijven bepaalde oude Kia-waarden overeind, zoals de overtuiging dat al dit fraais wel bereikbaar moet blijven. Daarom is de Kia EV6 er al vanaf € 44.595. Ook is de EV6 dankzij zijn grote actieradius, snelle laadcapaciteiten en uitgebreide connectiviteit bijzonder interessant voor de zakelijk rijder. Meer weten? Ga naar kia.com en overtuig jezelf!

Meer van TopGear