Kia en Hyundai hebben vorig jaar zoveel nieuwe auto’s verkocht dat het concern de vijfde plaats op de wereldranglijst heeft ingenomen. En dat is een echte prestatie. En alhoewel de afstand tot de nummer 1 t/m 4 nog groot is, stoomt het duo rustig op.
 
Het succes moet vooral gezocht worden in gewone auto’s voor gewone mensen. Daar kunnen immers de grootste aantallen van worden verkocht. En zo krijgt de Kia Cerato… welke Kia? Ja, de Cerato, type vijfentwintig in een dozijn sedan. Die krijgt een opvolger die het in de hele wereld weer goed zal gaan doen, met uitzondering van Noord-West Europa.
 
Wat wel opvalt is dat deze nieuwe Kia Forte (Spectra in Amerika) sterke gelijkenissen vertoont met het eerder dit jaar getoonde conceptmodel Kia KOUP. En we staan er dan ook niet van te kijken dat er een tweedeurs uitvoering op de planning staat.
 
Verder geeft Kia op dit moment alleen maar wat foto’s vrij en deelt mee dat er in het vooronder een 1,6 of 2,0 liter motor zal liggen. En het design, ach, daar zal niemand vanavond wakker van liggen. Maar wie de Lexus IS ooit mooi vond, zal toch minimaal enige sympathie voor de Forte kunnen opbrengen.

Reacties

Meer van TopGear