Later deze maand onthult Kia een achterwielaangedreven sportauto met 315 pk op de autoshow van Detroit. Dat is groot nieuws waar we heel blij van worden, mits het ding uiteindelijk de conceptfase ontstijgt. Daarom, puur ter aanmoediging, plaatsen we dit stomme teaserplaatje toch maar even.

Ziet er interessant uit, niet? Het betreft een 2+2 conceptcar die luistert naar de naam GT4 Stinger. Hij staat op 20-inch velgen, heeft verticale koplampen en een Audi R8-achtige neus met een splitter van koolstofvezel. Nu wil je vast weten waar die 315 pk precies vandaan komen; uit een V8, een V12 misschien? Welnee: gewoon uit een 2,0-liter turbo-viercilinder. Dat klinkt eerlijk gezegd behoorlijk productierijp; Mercedes haalt immers 360 pk uit eenzelfde soort motor in de A 45 AMG.

Op dit moment weigert Kia echter aan te geven of we de GT4 binnenkort (of ooit) op de weg zullen gaan zien. Een jaar geleden had niemand kunnen denken dat Kia zoiets ook maar zou overwegen, maar na de heel aardige ProCeed GT zien we ze ervoor aan. In Detroit weten we meer.

Reacties

Meer van TopGear