In steeds meer segmenten laat Kia duidelijk zien het nodige in haar mars te hebben. Een compact model, een middenklasser of SUV zijn inmiddels volledig geaccepteerd en nu zorgen ze voor gesneden koek onder de coupés. Een type auto dat doorgaans in Amerika zeer wordt gewaardeerd. Vandaar dat de Kia KOUP concept vandaag in New York zijn debuut beleefde.
 
De auto is in de Californische studio tot stand gebracht door ontwerpers die de hele dag over het strand turen en ’s morgens voor het werk de conditie nog even op peil brengen op de boulevard. Fris, strak, sportief en jeugdig, geldt niet alleen voor hen zelf, maar ook voor het werk dat ze leveren. Uit de KOUP kon wel eens een zeer aantrekkelijk productiemodel komen.
Het interieur mag zo op de markt komen, het zou direct passen in de Pony Cars zoals de Ford Mustang, Dodge Challenger of Chevrolet Camaro. In het vooronder van deze Kia geen dikke V8, maar een meer bescheiden viercilinder turbomotor met directe inspuiting. De 2 liter komt hiermee aan 290 pk en een enorm koppel van 392 Nm. Alhoewel de KOUP nog aardig experimenteel lijkt, maakt Kia een verkeerde keuze als hier geen vervolg op komt. Ook voor Europa graag!

Reacties

Meer van TopGear