Weet je nog dat Kia ons een paar weken terug liep te pesten met een alleraardigst plaatje? De betreffende auto mag inmiddels het daglicht zien. Hij heet Niro, en dat levert – voor filmliefhebbers althans – in het persbericht een aantal lollige zinnen op, zoals: 'De Niro combineert een ondeugend karakter met een robuuste en stijlvolle uitstraling'. Ware woorden.

Geen paniek trouwens: dit is geen vervangend model voor de oh zo geliefde Soul. Sterker nog, de volgende versie van die auto staat ook in Frankfurt. Nee, deze conceptcar heeft meer een peilende functie: wat vindt het publiek van een volwaardig mini-SUV'tje met een Kia-logo erop?

Als wij onze mening vast mogen ventileren: hij is tof, maar de hoeveelheid stylingfrutsels mag wel iets minder. Zo heeft de Niro heeft een roestvrijstalen dak uit één stuk – dat is uniek – en een apart stel vleugeldeuren. Er ligt een 1,6-liter turbo tussen de voorwielen en een elektromotor tussen de achterwielen, net als bij de Provo Concept, ook al zo'n aardige stijloefening. 20-inch velgen en Kia's nieuwe led-signatuur, de vierkante blokjes die we op de ProCeed GT al konden waarderen, maken het geheel af.

Of Kia de Niro (in iets minder extreme vorm) zal gaan bouwen? Bij voldoende positieve reacties zit die kans er dik in.

Reacties

Meer van TopGear