Meedoen met het schattige retro-kakelbont-stuiterfeestje dat auto's als de Fiat 500, Opel Adam en Mini momenteel met elkaar vieren, wel te verstaan. Toen de eerste schetsen bekend werden gemaakt, dachten we in eerste instantie dat het om een Nissan Juke-achtig crossovergeval ging. Niets is minder waar: het is gewoon een hatchbackje. Maar dan wel een heel dik hatchbackje.

De Provo wordt deze week in Genève geparkeerd en trekt daar niet alleen met zijn looks de aandacht. Hij wordt van voren aangedreven door de motor uit de Ceed GT, die 204 pk ophoest; plus een elektromotor, die de achterwielen van 45 pk voorziet. Schakelen gebeurt met een zeventraps dubbelkoppelbak. Oh, en heb je dat interieur gezien? Goed bezig, daar in Duitsland – want daar komt dit concept vandaan.

Met zo'n uiterlijk en dergelijke vermogenscijfers moet in de wereld van de compacte hete hatchbacks best te scoren zijn, lijkt ons zo. Kia houdt nog even in het midden of er productiekansen zijn, maar dat ze wel van een gedurfd gokje houden, bewezen ze al eens eerder met de Soul. Kom maar op dus, met die Provo.

Reacties

Meer van TopGear