Niet één, maar drie conceptmodellen vormen de voorbode van een nieuwe, compacte Kia, de Soul. Voor de lancering in Genève had het merk al iets laten zien van de meest ruige versie, de zwarte Soul Burner met zijn wilde bestickering en oranje/rode accenten. Deze Soul doet denken aan sommige modellen van Scion, een sub-merk van Toyota op de Amerikaanse markt, waar menig rapper zijn volledige pimpbudget op loslaat.
 
Maar Kia wil met deze hoekige vijfdeurs, die over een paar maanden werkelijkheid is, meer mensen bereiken. Waar is Patty Brard? Want speciaal voor haar is er de Soul Diva die daadwerkelijk is behangen met goud. Gouden wielen, gouden stootstrips, gouden portiergrepen, goudkleurig logo, gouden accenten op de grille en in het interieur? Zwart leer met goud natuurlijk! Een enorme glitterbak, een toppunt van wansmaak, waar we Patty veel plezier mee wensen.
 
De derde versie, is meer een knuffelbaar type. De achterklep en de motorkap zijn met een zachte stof beplakt. Iedere realiteitszin ontbreekt daarbij. Maar de auto krijgt wel een avontuurlijk accent. Ook deze details zullen, hopen we, niet in productie gaan. Maar Kia heeft wel haar doel bereikt door te laten zien wat het nieuwe model in z’n mars heeft.
Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie