Op de Chicago Motor Show heeft Kia de leukste auto uit haar bestaan tot nu toe onthuld: de Track’ster. Meteen de domper: het is een concept car waarvan de kans op serieproductie om en nabij de 0,00000001 (uitspreken op zijn Contador’s, aub) procent is, al is dat waarschijnlijk aan de optimistische kant.

Het goede nieuws zou moeten bestaan uit het feit dat er veel verwijzingen in zitten naar de opvolger van de Soul, al laat men uiteraard volstrekt in het duister welke dat dan zijn. Hoe dan ook, de Track’ster moest een soort aaibare agressiviteit uitstralen en hoe contradictoir dat ook klinkt, het is aardig gelukt. De driedeurs Soul op steroïden staat op heerlijk-idioot grote 19"-wielen en alleen de Brembo-schijfremmen zijn met hun 14" al groter dan de velgen waar een normale Soul zijn leven op slijt. Helemaal hogere humor is de aandrijflijn: een tweeliter turbomotor knalt er 250 pk uit en voert ze naar alle vier de wielen. Dat moet leuk boenderen zijn met zo’n vlieggewicht op Muppet-formaat! 

Omdat de ongeschreven concept-wet nu eenmaal voorschrijft dat aan zo’n showauto ook een hoop onzindingen hangen, zijn de achterstoelen vervangen door een soort opbergbakken; ‘voor gereedschap en onderdelen om de auto snel in topconditie te houden voor het leveren van topprestaties’ ronkt Kia er op los. Nee, dan kunnen we meer met de lekkere kleurstelling (waaruit maar weer blijkt dat ze lol hadden tijdens het ontwerpen: het wit heet ‘Whiteout’ en het oranje ‘Inferno Orange’), de alcantara bekleding op stoelen en stuur, de close-ratio zesbak en de carbon grille en ledverlichting. Hé Kia: keertje rijden? Please..?

 

Reacties

Meer van TopGear