Niet alleen in Nederland hebben we te maken met milieuzones die vinden dat oude auto’s stinken. In Londen moeten bestuurders van diesels uit 2015 en ouder en van benzineauto’s uit 2006 en ouder extra betalen om naar binnen te mogen. Behalve als de auto’s ouder zijn dan veertig jaar. En daar haakt deze Kingsley Range Rover slim op in, want ondanks zijn 4,6-liter V8 mag hij gewoon fluitend naar binnen rijden. In Nederland zijn er overigens geen beperkingen voor benzineauto’s, dus hier kun je met deze Land Rover ook de milieuzone in.

Op bestelling restaureert en updatet het bedrijf Kingsley Cars een oude Range Rover voor je. Je mag kiezen uit een drie- of vijfdeurs en uit een 4,0-liter V8 of een 4,6-liter V8. Respectievelijk hebben ze 223 pk en 273 pk. De motoren zijn volledig gereviseerd en de automaat is versterkt voor meer duurzaamheid. Daarnaast is de ophanging herzien voor meer comfort en bieden de remmen meer stopkracht.

Wat kost de Kingsley Range Rover?

Je kunt snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, parkeersensoren en camera’s laten installeren. Wel zo makkelijk met de krappe straatjes van een druk centrum. Verder kun je kiezen uit een 700-watt audiosysteem, Apple Carplay en een draadloze oplader voor je telefoon. Verwarmbare stoelen houden de bips op temperatuur. Hou er rekening mee dat de vanafprijs van 150.000 euro dan snel oploopt. Kinsley Cars zit in Engeland, maar zoals je op de foto’s al ziet is een Range Rover met het stuur aan de linkerkant geen enkel probleem.

Advertentie

Reacties

 • Chris heeft op 26 oktober 2021 geschreven:

  Wat een onzin! Voor minder dan 150.000 euro koop je in Engeland een splinternieuwe Range Rover met meer dan 500 pk en vele opties, die op zo’n oude auto niet zitten. Dus dan hoef je 15 jaar niet bij te betalen.

  • David heeft op 26 oktober 2021 geschreven:

   Ja, maar een ‘splinternieuwe’ Range Rover is echt geen moer aan, behalve wanneer je jezelf met goud behangen rapvolk of PC Hooftstraatclientèle identificeert.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie