De brandende Californische zon op je bol. Een nasale computerstem in je oren. Dichtgeslibde aderen door een XXL-burger. En een toefje doodsangst door een levensgevaarlijk stuur. Dit kan werkelijkheid worden tijdens je roadtrip door west-Amerika. Want je kunt nu KITT huren voor een Amerika-roadtrip.

De Knight Industries Two Thousand staat in het epicentrum van het archetype der Amerika-roadtrips: Los Angeles. Begin met een cruise over Rodeo Drive en de Hollywood Hills. Vanuit daar kun je via Highway 1 naar San Francisco of rij naar Las Vegas om met KITT over The Strip te rijden. Gelukkig zit er een voor een roadtrip onmisbare Bluetooth-radio in, zodat je de juiste jaren-tachtig synthesizermuziek door je speakers kunt laten schallen. Of Born to be alive van de Village People. Of, natuurlijk, de originele versie van Patrick Hernandez.

Alle details van de KITT-replica kloppen, tot de rode scanner in de neus toe. Er zit zelfs een speaker in het dashboard met de originele KITT-stem. Veel bagageruimte heb je niet, maar meer dan een leren jack en een kam voor je eighties-afro heb je niet nodig. Huren gaat via Turo (een soort SnappCar) en kost 175 dollar per dag. Je kunt ‘m natuurlijk ook één dagje huren en je reis daarna vervolgen in een dikke Mustang.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie