David Hasselhoff is na jaren diep gezonken, maar zijn vroegere personage Michael Knight wordt opnieuw tot leven gewekt. Gelukkig komt er geen nieuwe serie van Knight Rider, maar wel een twee uur durende film.

En eigenlijk willen we het hebben over de belangrijkste hoofdrolspeler in dit nieuwe epos. Dat is namelijk KITT, de auto die altijd weer redding brengt als de nood het hoogst is. Al staan de vlammen huizenhoog, als het baasje wat in zijn polshorloge mompelt, schakelt KITT zijn turboboost om vervolgens door de voorgevel naar binnen te springen en het pand via het dak weer te verlaten.

Een pittige taak voor elke auto, ook voor de Pontiac TransAm waarmee Hasselhoff in de jaren ’80 de beeldbuis onveilig maakte. Een nieuwe film vraagt echter om een nieuwe auto. En die is gevonden. De nieuwe KITT – ofwel de Knight Industries Two Thousand – is een Ford Mustang Shelby GT500KR.

Zou deze ook een Molecular Bonded Shell hebben, net als de originele KITT? En zou de Mustang net als zijn illustere voorganger kunnen praten, en door muren heen kunnen kijken? We zijn heel benieuwd. Ook willen we zijn nieuwe naam wel weten. Want in de film Knight Rider 2000 uit 1991 is sprake van de Knight Industries Four Thousand, ofwel KIFT. Maar dat zullen de makers voor het gemak waarschijnlijk vergeten.

Reacties

Meer van TopGear