Veel mensen vinden de G-klasse cool, maar blijkbaar kan het ding ook te koel zijn. Daarom ontwerpt kledingmerk Moncler een warme gewatteerde jas voor de G-klasse. Mercedes en het modemerk presenteren het kunstwerk tijdens de Fashion Week. Oh, en blijkbaar staat de auto op de afbeeldingen in een ‘denkbeeldig universum met lage zwaartekracht’.

Mercedes zegt dat de toevoeging van Monclers jasje van de G-klasse zorgt voor een lekker contrast. Het hoekige en versleten uiterlijk van de G-klasse steekt af tegen het zachte, gewatteerde textiel. Alles bij elkaar weegt de G-klasse trouwens 2.500 kilo. Het is dus geen lichtgewicht jasje.

Afmetingen van de Moncler Mercedes G-klasse

De aangeklede G-Wagon is 4,6 meter lang, 2,8 meter hoog en 3,5 meter breed, mede dankzij die gigantische wielen. Daarmee is de Moncler G-klasse net zo breed als tweeënhalve Range Rover. Probeer dat maar eens te parkeren bij je grachtenpandje.

‘The Zipper’

Daarnaast vertelt Mercedes ons graag over ‘The Zipper’. Dat is niet de denkbeeldige slechterik en tevens eigenaar van deze auto. Nee, het is de rits die de jas sluit. Mercedes noemt het een ‘praktische referentie naar de veelzijdigheid van beide producten’.

We hopen dat deze Moncler Mercedes G-Klasse de aanzet is voor een nieuwe serie van de iconische 4×4 met overdreven kledingstukken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de G-Wagon met een gilet. Of zou dat dan een G-let zijn?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)