De gemiddelde Nederlandse automobilist heeft schijnbaar het kortetermijngeheugen van een dementerende goudvis. Als het een tijdje droog is geweest, lijken we in Nederland collectief te zijn vergeten wat regen überhaupt is en hoe we ons moeten gedragen in de auto tijdens een regenbui. De weergoden huilen om het treurige niveau op de Nederlandse snelwegen – en zo is het een vicieuze cirkel.

Volgens Flitsmeister was er vanochtend 2.750 minuten vertraging op de Nederlandse snelwegen, terwijl dat normaal zo’n 722 minuten is. Ook waren er maar liefst 60 procent meer ongelukken deze donderdagochtend dan vorige week rond hetzelfde tijdstip. En dat terwijl het niet eens zo hard regende. Regen is dus niet alleen goed voor de hortensia’s; ook voor de bladeren van het schadeformulier.

Regen in Nederland zorgt voor kortsluiting

Je hebt het zelf ook wel gemerkt op de snelweg. Met een spatje regen durven mensen ineens niet meer van rijstrook te wisselen, gaan ze onnodig remmen en durven ze niet meer gewoon 100 te rijden. Een beetje water zorgt voor totale kortsluiting in de bovenkamer. En dat terwijl dit niet bepaald de eerste keer is dat het regent in Nederland.

Het is verstandig om rekening te houden met een langere remweg en misschien zelfs met iets minder zicht, maar dat is tevens een goede motivatie om niet onnodig te gaan remmen. Kleine kanttekening is overigens dat het vorige week in Regio Zuid nog vakantie was, maar vakantiegangers die weer met verse tegenzin naar het kantoor gaan, zullen nooit voor een toename van 60 procent zorgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear