Dit is geen typefout en geen geintje: Italië geeft 103 gratis kastelen weg. Zomaar? Nee: de nieuwe eigenaren moeten beloven de afbrokkelende stukken steen te transformeren in een toeristenstrekpleister. De overheid geeft suggesties als hotels, restaurants, winkels of kuuroorden. Dat is goed voor de economie, en zo. Wij hebben een beter idee.

Oké, je moet dus iets doen dat mensen trekt naar Italië. En je hebt meer ruimte dan je nodig hebt. Wat dacht je van een megadikke woning in het kasteel en een met glas overdekte garage in de binnenplaats? Oh, je moet hem wel zo nu en dan even op AirBNB zetten. Voor toerisme, weet je nog? Of gewoon een klusplek inrichten en zielige roadtrippers met pech helpen. Of een hotel waar je je auto in de hotelkamer kunt parkeren. Of een automuseum, met jouw woning in de hoogste toren. De mogelijkheden – waar jij zelf ook profiteert – zijn eindeloos.

Hoe regel ik een van die 103 gratis kastelen?

Stuur je inspirerende voorstel op naar de Italiaanse overheid. De beste ideeën worden beloond met een contract van tot wel vijftig jaar. Je hebt tot 26 juni om je brief op de post te doen. Naar verwachting volgen er over de aankomende twee jaar nog eens 200 gebouwen.

Foto: Przemyslaw “Blueshade” Idzkiewicz

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)