Gisteren tilde de tweet van agent Marcel van Loo ons uit ons ochtendhumeur. De politie had Bosozoku-stijl Honda in beslag genomen met zeven uitlaten. We herkenden de roze Honda toevallig van een promo-actie van het schoenenmerk Asics in samenwerking met Vice Nederland en gaven de agent een tip. Civiele taak volbracht en op naar de volgende klus, dachten we. Ofwel: niet interessant genoeg om er een artikel over te maken. Maar nu blijkt dat het halve internet ontploft over de Bosozoku-Honda. Dus met enige vertraging hierbij de non-primeur!

Bosozoku is een grote Japanse middelvinger naar de politie. Daar zigzaggen luidruchtige boefjes met veel te grote uitlaten door het verkeer en halen gekke perikelen uit. Zowel op motorfietsen als in extreem verbouwde auto’s. In Nederland is de stijl godzijdank nooit aangeslagen. Wellicht omdat de hand achter deze grote middelvinger in ons land direct in de boeien wordt geslagen. Metaforisch dan; je auto wordt gewoon in beslag genomen.

Asics verrijkte het Nederlandse wagenpark met een hele rits van de wanstaltige schepsels. Na de actie zijn de schoenmerkstickers verwijderd en zijn de Boso-bolides weggeven. Als een plaag verspreiden ze zich nu door Nederland. De tweede is inmiddels ook van de weg geplukt door gebiedsagent Rico:

Hieronder vind je nog een zwikje Instagram-foto’s van deelnemers van de promo-actie.

A photo posted by D4RKFRAME (@d4rkframe) on

A photo posted by @pariniassociati on

Reacties

  • MSVCP140 heeft op 2 februari 2017 geschreven:

    🙂 OK !

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)