Je hebt McLaren F1’s en je hebt McLaren F1’s. Deze auto behoort tot die laatste categorie. Deze F1 heeft een ‘LM Specification’ upgrade gehad van McLaren. En het beste is: de auto kun je nu kopen. Niet ergens bij een veilig, maar bij de Private Sales afdeling van RM Sotheby’s. Er is nog geen bedrag gecommuniceerd, maar de laatste keer dat deze auto verkocht werd, bracht hij bijna veertien miljoen dollar op. We willen niet gelijk je dromen verpesten, maar verwacht niet dat hij nu voor minder te koop staat.

Waarom is dit de beste McLaren F1 ooit

Oorspronkelijk werd deze McLaren F1 geleverd in AMG-groen met een creme/groen-lederen interieur. In 1998 werd de auto geleverd aan zijn eerste klant. Al snel daarna werd hij teruggestuurd naar MSO (McLaren Special Operations). Daar werd hij omgetoverd tot de beste en meest begeerlijke F1 op de planeet. MSO legde daarvoor dezelfde ‘LM Specification’ V12-motor in de F1 als de GTR-raceauto’s gebruikten. Daardoor produceerde hij 690 pk en stopte hij pas bij 7.800 tpm met toeren maken. Slechts twee straatlegale F1’s kregen deze motor, en dit is er een van.

Er werd meer koeling toegevoegd, net als een sportuitlaat en iets wat het ‘Extra High Downforce Package’ heet. De McLaren kreeg hierdoor een andere neus met meer koelingsgaten en een gigantische achtervleugel met een Gurney-flap. MSO plaatste bovendien betere koplampen, nieuwe 18-inch wielen en gaf de hele auto een nieuw kleurtje.

En dit is niet zomaar een gestripte special, het is niet voor niks de beste McLaren F1 ooit. De motor zonder restricties en de body die klaar is voor het circuit werden samengevoegd met al het standaard comfort van de F1, en meer. Het interieur werd vervangen door magnolia leer en alcantara. De airco en de stereo werden verbeterd en de auto kreeg navigatie. Het stuur, de handrem en het bedieningspaneel uit de GTR-raceauto’s werden ook in de auto gezet. En als je nog niet overtuigd was, hij heeft zelfs de handtekening van Gordon Murray.

Geïnteresseerd in deze McLaren F1?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear