De Leopard 2A6 is volgens Defensie ‘het krachtigste wapensysteem van de landmacht’. En zeker, het voertuig op de foto’s is intimiderend, maar als je heel goed kijkt, zie je dat het helemaal geen echte tank is. Sterker nog: deze ‘Leopard 2’ hééft niet eens een tank. Wél is het zo dat dit voertuig binnenkort helemaal van jou kan zijn. En hij kan nooit veel kosten.

We geven toe dat dit niet de beste kooptip is die we ooit hebben gegeven, maar we kunnen het geintje van de vorige bestuurders wel waarderen. Bij Defensie vond iemand het leuk om heel groot de naam van het krachtigste wapen op wellicht het lulligst ogende voertuigje van het Nederlandse leger te plakken. Domeinen Roerende Zaken nam niet de moeite om de sticker te verwijderen.

Geen echte Leopard 2, maar wel een krachtpatser

Deze Apollo 4ET-2000 is volledig elektrisch en haalt net geen 30 km/u. Hij is sinds 2000 in dienst als ‘elektrotrekker’ bij Defensie en hij is misschien toch niet zo lullig als hij lijkt: het ding mag een serieuze 30.000 kilo trekken. In zijn diensttijd liep hij op een gegeven moment een lekke band op en een flinke buts in het dak. En er hangt wellicht een zweempje Chroom-6 rond het ding.

We hebben geen flauw idee wat je ermee moet of wat het ding moet kosten. Misschien leuk om door te sturen naar je vrienden met de boodschap dat je een Leopard 2 hebt gevonden die net zo gevaarlijk is als zij. Helaas verkoopt Defensie voorlopig geen echte tanks, zelfs geen Leopard 2 met wat schade.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)