Zelfs de meest uitgeklede variant van de huidige Mercedes S-klasse kost je tegenwoordig meer dan je in een oude sok hebt zitten. Toegegeven: daar krijg je een hoop auto voor terug. Maar het is niet genoeg om ons zo enthousiast te maken als over dit exemplaar uit 1982.

Kijk nou eens naar die foto’s. Alles klopt aan deze 280 SE. De prachtige two-tone lak complementeert het uiterlijk van deze W126 S-klasse perfect. De klassieke uitstraling loopt binnen door met bruin leer en donker hout. Geweldig. Nu staat hij te koop, alleen van de prijs ga je niet vrolijk worden.

De Mercedes W126 S-klasse wordt direct vanuit het Mercedes-museum in Stuttgart verkocht, voor 47.890 euro. Zeker, een hoop geld, maar omdat hij uit het museum komt, kreeg hij een volledige opknapbeurt. Daarbij heeft de auto maar één eigenaar gehad voordat hij terugkwam bij Mercedes.

Die geluksvogel was blijkbaar lid van de Portugese Ambassade in Caracas, Venezuela. Vanuit daar werd dan ook de bestelling van de Mercedes W126 S-klasse geplaatst, maar de auto werd afgeleverd in Madrid en toen verscheept naar het eiland Madeira. Hier heeft hij niet meer dan 13.284 kilometer afgelegd in zijn eerste 10 levensjaren. Luizenleventje.

De specificaties van deze auto zijn ook niet niks. De 2,8-liter zescilinder levert 184 pk en is gecombineerd met een viertraps versnellingsbak. En dan heb je nog de extra opties. Een zonnedak, stoelverwarming en airconditioning – er ontbreekt niets. Deze Mercedes is een waardig luxe-product en met slechts 36.000 kilometer op de teller is hij nog in perfecte staat. Zou jij de gok wagen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)