Toch gek. Deze BMW 5-serie is de halve wereld over gereisd, en toch staat er pas 8.750 kilometer op de teller. Deze BMW 530i (E60) rolde in Duitsland uit de fabriek, werd nieuw gekocht in Japan en staat nu te koop in Nederland, inclusief Nederlands kenteken. En het bijzondere: het stuur zit gewoon links. We hebben het voor de zekerheid nog even gecheckt, maar BMW bouwde gewoon 5-series van deze generatie met het stuur rechts. Hoe zit dat?

‘De grote Europese merken zoals BMW, Mercedes, Porsche, Audi leveren zowel links-, als rechtsgestuurde modellen in Japan’, zo vertelt Reinier van Reyberg Classics. Europese modellen met het stuur links zijn in Japan prestige objecten – ze worden gekocht voor het aanzien. ‘Daarna worden ze extreem weinig gebruikt omdat in de praktijk een taxi of trein sneller en makkelijker reist in Japan’, vult Reinier aan.

En zo staan er regelmatige Duitse auto’s met extreem lage kilometerstanden te koop in Japan, gewoon met het stuur links. Deze BMW 5-serie uit 2004 bijvoorbeeld reed geen enkel jaar meer dan 2.000 kilometer. Reinier haalde hem naar Nederland en zette hem te koop voor 15.900 euro. De 3,0-liter zes-in-lijn produceert 231 pk en is gekoppeld aan een automaat. De boekjes zin ingevuld en een beurtje is net gedaan. Heb jij het over voor een nieuwe 5-serie van 16 jaar oud?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)