Ben je niet opgegroeid met Verkeerspark Assen, dan ben je ongetwijfeld een keer in het Attractiepark Autotron in Rosmalen geweest. Het begon als een automuseum van directeur Max Lips in 1972. De collectie barstte in 1987 uit het pand en verhuisde naar Rosmalen, waar meer plek was. De ouders konden zich vergapen aan bijzondere voertuigen, terwijl de kleinere gezinsleden konden genieten van de kartbaan (eventueel met tweepersoons karts), een treinspoor, een Ferrari-circuit, een oldtimerbaan, trapauto’s in een verkeerstuin en een soort offroad-trapauto’s.

Helaas hield attractiepark Autotron in Rosmalen net als het verkeerspark in het noorden geen stand. In 2003 sloot het park zijn deuren en ging Autotron verder als evenementenlocatie. En als dealer van luxevoertuigen. Je zou kunnen stellen dat Autotron meegroeide met zijn eerdere bezoekers. Waar de trapauto’s of de karts van Autotron nu zijn, dat weten we niet, maar we hebben wel een ander stuk nostalgie voor je. Deze Austin J4 reed rond op het park met de technische dienst achter het stuur. Als er iets loos was met een van de karts of trapauto’s, kwam deze auto aangesneld.

De Austin J4 kwam in de jaren negentig naar Nederland en heeft een Nederlands kenteken, maar de oorspronkelijke Engelse platen zijn momenteel gemonteerd op de bus. Hoe lang de auto precies in Rosmalen reed, is niet bekend. De kilometerstand is omgerekend net geen 70.000 kilometer. Je moet alleen wat roestplekjes wegwerken onderop en de remmen achter repareren. Of zet hem neer in de entree als toffe blikvanger. Of bouw er een bed in en zet hem in de kinderkamer. Hij Staat bij Classic Car Auctions en startbod begint bij 1.000 euro om 17:00 uur op 30 juni. Toen hij eerder geveild werd, werd de waarde geschat op 13.000 tot 14.500 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)