Het zal nooit de eerste auto zijn in een lijst van bekende filmauto’s. Zelfs niet de bekendste Mustang uit een film. Toch verdient de Ford Mustang uit I Am Legend het om niet vergeten te worden. Het eerste geluid dat je hoort in de film is het galmen van de V8 door de verlaten straten van New York City. In de wonderbaarlijk schone Shelby GT500 gaat Robert Neville op zoek naar een stukje hertenbiefstuk.

Voor het stuk film van nog geen drie minuten gebruikte het productieteam zes Mustangs. Waarschijnlijk incomplete modellen of pre-productiemodellen, want vijf daarvan gingen terug naar Ford om daar vernietigd te worden. Eén Ford Mustang uit I Am Legend overleefde de productie en ging naar een verzamelaar, met nog geen 10.000 kilometer op de teller. Hij staat nog altijd op naam van het productiebedrijf en een dealer mag hem nu verkopen.

De Ford Mustang Shelby GT500 werd ingezet voor mooie shots en is dus geen stuntauto. Hij zou volgens de verkoper nog in perfecte staat zijn. De ruim 500 pk sterke 5,4-liter V8 met supercharger is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, goed voor een 0-100-tijd van vier seconden. Het hoogste bod staat nu net boven de 23.000 dollar en daarmee is het minimale bedrag nog niet bereikt. Je hebt nog net iets minder dan een dag om te bieden. Doe jij een bod?

Ford Mustang uit I Am Legend

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)