Iedereen die ook maar één minuut GTA Online heeft gespeeld, die heeft géén GTA Online gespeeld. Want met een losse minuut ben je nog niet door het laadscherm heen. Het is toch wel een van de grootste irritatiepunten van het spel. De handige speler t0st dook in de software en vond een fout waardoor de belasting op het geheugen van de computer ineens omhoog schoot. Hij plaatste zijn bevindingen online en de Rockstar, ontwikkelaar van het spel, bevestigde inderdaad dat dit de boosdoener was.

Niet alleen besloot Rockstar de oplossing te verwerken in de nieuwste update van het spel, de ontwikkelaar gaf t0st 10.000 dollar als beloning. Meer grote ontwikkelaars geven een zogenoemde bug bounty (of fout-premie) aan mensen die een fout in de software vinden. Normaal zijn deze premies meer gericht op het opsporen van beveiligingslekken. Bij update 1.54 van GTA Online moeten spelers – acht jaar na de release – kortere laadtijden ervaren.

Kortere laadtijden

T0st lukte het om op de computer de laadtijden 70 procent korter te maken. Op redelijk snelle pc’s is de laadtijd nu korter dan 1 minuut. Wie GTA Online speelt op de PlayStation of Xbox moet nog even geduld hebben. De update is er voor nu alleen nog voor de pc en het is niet duidelijk of hij ook toegepast kan worden op de consoles. We nemen stilletjes aan dat de laadtijden voor de next-gen-versies wel iets korter zullen zijn.

Reacties

 • Leroy heeft op 19 maart 2021 geschreven:

  Ook op de ps3

  Reageer
 • Arjan heeft op 19 maart 2021 geschreven:

  Wel jammer dat het niet op ps4 is
  Maar ja misschien later afz. Theslayer_1969

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear