Het is weekend, tijd voor kroegpraat! Dus hierbij een arsenaal nutteloze weetjes die aan de bar voer zijn voor verbale oorlogsvoering.

05. Poedelnaakt

Voor 1963 mocht je als F1-coureur desgewenst poedelnaakt en zonder helm racen. Pas daarna werden brandwerende overalls en helmen verplicht. Van de integraalhelm was nog geen sprake. Bij de GP van Monaco van 1975 droeg Carlos Reutemann als laatste een open helm.

04. Negen jaar oud

We rijden in oude bakken in Nederland, een oplettende Belg merkte dat al op. De helft van het Nederlandse wagenpark is tenminste negen jaar oud. Tien jaar geleden was dat nog 37 procent volgens het CBS. En er rijden 8,1 miljoen personenauto’s in Nederland rond, dus het lijkt hier eigenlijk wel een sloperij! Crisis? Toch wel een beetje. Mensen geven minder snel hun geld uit aan dure zaken als auto’s. En bovendien: als ie het nog doet, waarom er dan niet nog even in rijden?

03. 25 procent

Het aantal elektrische auto’s en plug-in hybrides dat in het eerste kwartaal in de hele Europese Unie verkocht werd, een stijging van meer dan 25 procent. Nederland was nummer 2 als het om verkoopaantallen gaat, maar de nieuwe bijtellingsregels drukken ons land terug naar plek 5. Waarmee maar weer eens bewezen wordt dat niemand voor de lol in een Outlander gaat zitten. In het eerste kwartaal werden er 2.335 plug-in hybrides en elektrische auto’s in Nederland verkocht.

02. 7 procent

De afname van het aantal autodiefstallen in Nederland ten opzichte van vorig jaar. In de eerste zes maanden van 2016 zijn 4776 personenauto’s gestolen. Benieuwd welke auto’s het meest gestolen zijn?

01. Uitglijder

Een Nissan GT-R met 1.380 pk – of eigenlijk z’n berijder – heeft onlangs het wereldrecord voor ’s werelds snelste drift scherper gesteld. Masato Kawabata haalde met een drifthoek van 30 graden een snelheid van 304 km/u. Daarmee was de nieuwe driftkoning maar liefst 85 km/u sneller dan het vorige record.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)