We willen de ernst van een doemscenario zoals The Walking Dead niet bagatelliseren, maar denk ook even aan de voordelen. Elke dag zo’n rustige spits als de afgelopen paar weken. Het rempedaal voelt zich al enige weken onbemind en dat is uiterst gunstig voor de bloeddruk. Plus, het doet waarschijnlijk ook nog wonderen voor de luchtkwaliteit.

Volgens het AD is het deze weken zo rustig op de weg als het was in 1983. Afgelopen woensdag was er zelfs niet één file, niets, nada, noppes. Dat was in de jaren tachtig dagelijkse koek. Al die tijd geleden reden er slechts 5 miljoen auto’s op de snelweg, nu zijn dat er 11,5 miljoen – al hebben we nu ook flink meer asfalt.

Helaas is volgende week de laatste week zonder veel te drukke spits. In het zuiden zit de bouwvak er deze week al op en de scholen in die regio beginnen 19 augustus weer. Ouders van die kinderen gaan dus ook weer terug naar de werkvloer. De auto’s druppelen langzaam weer de snelwegen op tot een infarct onvermijdbaar is.

De bouwvak van regio noord stopt 16 augustus en 26 augustus mogen de kids aldaar weer naar school. De scholen in regio midden beginnen 1 september pas weer, terwijl de bouwvak er hier op 23 augustus op zit. Dus geniet er nog even van, koester het moment. De dagen dat je niet hoeft te plannen wanneer je van of naar huis gaat, zijn geteld. Tijd om een vakantie te boeken voor september.

Foto: Krijn van der Lugt / Unsplash

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear