Gouden wielen, vleugeldeuren, een sportuitlaat en perfectie. Woorden die je niet vaak in één zin hoort. Deze Lamborghini Countach LP400 S doet het onmogelijke en combineert alle elementen tot een object waar we onze beide nieren voor zouden afstaan. Ja, beide. Want deze Countach is geschapen door engelen, onder goddelijk V12-gezang. De Lamborghini Countach LP400 S heeft 380 moordlustige paarden die via de immens dikke achterwielen dit etherische kunstwerk in beweging brengen. De Ansa-sportuitlaat (ook uit de jaren ’70) versterkt de symfonie van de 4,0-liter V12. Dubbelloops carburateurs bieden ondersteuning voor het orkest wanneer de twaalfcilinder richting de 8.000 tpm klimt.

Wat maakt deze Lamborghini Countach LP400 S nou zo speciaal?

Is het niet genoeg dat het een Lamborghini Countach is? Nou vooruit: dit is een Series I waarvan er slechts vijftig gebouwd zijn. Je herkent ze aan de magnesium Campagnolo Bravo-wielen. En omdat het een LP400 S is, heeft deze Countach een agressieve splitter en dikke wielkasten. De kleuren doen denken aan de geniale Formule 1-bakken van John Player Special. Smakelijk.
De huidige eigenaar heeft de zwarte Lamborghini Countach LP400 S inmiddels 22 jaar in zijn bezit en heeft de afgelopen jaren flink wat onderhoud laten uitvoeren. Hadden we al gezegd dat hij te koop is? In januari wordt hij geveild door RM Sotheby’s!
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie