We zijn nog maar net bekomen van het nieuws over de Lamborghini Reventón, en nu slaat de dolle stier uit Italië ons alweer om de oren. Deze keer gaat het om de Lamborghini Embolado, een studiemodel dat is ontsproten aan het brein van ene Luca Serafini, een jongeling die gewoon nog in de schoolbanken vertoeft.

Afgaand op deze foto roepen wij maar één ding: geef die Serafini een contract! Want de Embolado maakt korte metten met iedereen die vindt dat de vrijage met Audi niet direct bevorderlijk is voor het design van Lamborghini. De Embolado heeft een ronduit agressief smoelwerk en oogt daarmee nóg gemener dan Marco Materazzi, de slager van Internazionale die bij het afgelopen WK Zinedine Zidane een oor aannaaide.

De naam van dit studiemodel is trouwens een verhaal op zich. Die is ontleend aan de Toro Embolado, een Spaans festijn waarbij de horens van een stier worden versierd met zachte balletjes die vervolgens in brand worden gestoken. Het effect van deze redelijk dieronvriendelijke behandeling laat zich raden.

We vinden de Embolado zo spannend, dat we bijna zouden vergeten dat hij alleen nog maar op de tekentafel bestaat. De auto heeft dezelfde afmetingen als de Gallardo, maar lijkt veel meer op de Lambo’s van vroeger. Dat waren ook al auto’s waarvan je zelfs als ze voor het stoplicht stonden, al de bibbers kreeg. Designstudent Serafini tekende de Embolado omdat hij ervan droomt om bij Lamborghini te werken. Maar stiekem heeft hij ook een al een tekening van een fantasievolle Ferrari Dino in zijn portfolio. Het joch woont in ieder geval al in Modena, dus hij zit dicht bij het vuur.

Reacties

Meer van TopGear