Een Lamborghini die zo’n 235.000 euro moet opleveren bij een veiling, dat is niets nieuws. Behalve als de Lamborghini in kwestie er zo uitziet. Dit is een Lamborghini Espada Ratrod. Het Franse Danton Art Kustoms bouwde het ding in 2018 om de 50e verjaardag van de Espada te vieren. Van het originele langgerekte GT-karakter is echter weinig overgebleven. De edele Italiaan kreeg er wel flink wat spoorbreedte voor terug.

De Lamborghini Espada Ratrod is nét geen 2,5 meter breed, dat is bijna zo breed als een Smart ForTwo lang is. De originele 3,9-liter V12 ligt nog altijd voorin, maar ademt iets vrijer door het totale gebrek aan motorkap. Zo’n prachtblok wil je ook niet verstoppen. Veel van wat je ziet, is op maat gemaakt voor deze bijzondere creatie. De zij-inlaten zijn gepikt van de Reventón en de binnenkant laat slechts een zweem van het originele interieur zien.

De bouwers waren dol op popnagels en kleine plaatjes metaal. Ook de stoelen zijn op maat gemaakt voor de Espada Ratrod en de toerenteller hangt aan het plafond. Wat vind jij? Is hier een van de 1.200 Espada’s genadeloos afgeslacht of moeten creatievelingen meer van dit soort dwaze creaties bouwen?

Ben jij gecharmeerd van de Lamborghini Espada Ratrod, dan kun je bieden tijdens de Mecum Kissimmee-veiling in Florida.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear